Sex și aspirine sub comunism
Sex și aspirine sub comunism

Sex și aspirine sub comunism

diversitate de gen pe vremea comunismului

Un articol recent din NY Times laudă sexul în vremea comunismului. Începând de la un studiu care relevă diferența în materie de sexualitate dintre RDG și RFG, și prezentând unele semi-adevăruri precum egalitatea profesională a femeilor în țările comuniste, autoarea face un adevărat ghiveci de păreri și impresii, unele neavând nici cea mai mică legătură cu sexul.

Nu voi nega aici un aspect pe care l-am mai observat și în trecut. Popoarele sărace par într-adevăr să aibă o viață sexuală mai bogată și să “dea chefuri” mult mai interesante decât cele din țările bogate. Expresia e chiar așa: “În Germania, nunta e ca înmormântarea la noi.” Însă asta se explică foarte simplu: în vremuri grele, oamenii apelează la “aspirina săracului”, la alcool și la distracții care să-i facă să uite de greutățile zilnice.

Feminismul de generația a treia și alți așa-numiți SJW (abia am așteptat să folosesc această denumire într-un articol) insistă asupra faptului că viața sexuală a femeilor e strâns legată de condiția lor în societate. În lumea radical-feministă, sexul plăcut nu e niciodată pur și simplu sex plăcut. Doamne ferește să fie chiar sex în cadrul căsătoriei, că asta înseamnă că femeia nu e independentă! Nu. În lumea lor, sexul plăcut este apanajul femeilor puternice, libere și independente, strâns legat de politică și de alte constructe sociale. Pentru a justifica astfel de idei, autoarea articolului aduce în discuție diverse cazuri și povestioare care nu dovedesc, în fapt, nimic:

O bulgăroaică ce s-a simțit liberă după divorț își critică fiica pentru că nu are copii, ceea ce nu are nicio legătură cu sexul de calitate, dar mă rog. O nemțoaică din fostul Est se plânge că nu sunt creșe și grădinițe. Varii povești despre cum Stalin&co încurajau sexul, de parcă erau cei mai mari feminiști avant-la-lettre. Îi doresc autoarei acestui minunat articol înțelepciunea de a se uita odată sau de două ori la “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, să vadă ce mari eliberatori ai sexualității feminine erau comuniștii.

Așa eliberatori că era ușor să predice egalitatea profesională și socială a femeilor, după care să le utilizeze corpurile după pofta unor imbecili cu vise demografice mărețe. Așa de liberă era femeia, din punct de vedere sexual, în vremea comunismului.

— —

Voi fi acuzată că habar nu am ce se întâmpla pe vremea comunismului, că n-am trăit pe atunci. Așa e. Dar nici autoarea articolului din NY Times nu a trăit sub comunism, și uite ce “informată” e.